text.skipToContent text.skipToNavigation

Minőségbiztosítás

A Keller & Kalmbach a lehető legnagyobb fontosságot tulajdonítja a kiváló minőségnek. Ez az árukra, de a dolgozókkal szembeni bánásmódra is vonatkozik. A hangsúlyozott minőségorientáltság irányítási rendszereink alkalmazásában is megnyilvánul. Ügyfeleink egy globális, auditált beszállítói körhöz kapcsolódhatnak, amelynek helyszíni szolgáltatásokat nyújtunk a beszerzés, a diszponálás és a logisztika területén.

A legkülönbözőbb mérő-és vizsgálóeszközöknek és a széles szaktudásnak köszönhetően a lehető legjobban felkészültünk az Önök igényeire. A keménységi és mérőpróbákon kívül különböző további vizsgálati eljárásokat is kínálunk.

Ezen magas minőségi színvonalnak köszönhetően az idők során számos kitüntetésben részesültünk. Így például megkaptuk a Bajor Minőségi Díj kitüntetést is. Az EMAS alkalmazásával 2017 óta átfogó környezetgazdálkodási rendszert is működtetünk.

A DIN EN ISO 9001:2015 szerinti tanúsítás mellett a VDA 6.2 révén az autóipar magas követelményeit is kielégítjük. További tanúsítványok találhatók a Letöltőportálon.

Minőségpolitikánk

Audit

Audit segítségével, definiált követelmények alapján a tevékenységek és eredmények szisztematikus, független vizsgálatára van szükség. A cél a problémás és a gyenge területek azonosítása és megfelelő intézkedésekkel történő javítása. Az ilyen intézkedések hatásosságát ki kell értékelni. Cégünknél termék-, folyamat- és rendszerauditok végrehajtása történik. Ezeken a belső folyamatok mellett a beszállítók teljesítőképességét is kiértékelik. Ezen felül ügyfél- és tanúsítási auditokra is sor kerül.

DIN EN ISO 9001:2015

Ez a szabvány a minőségbiztosítási rendszerre vonatkozó követelményeket határozza meg. Dokumentált minőségbiztosítási rendszer alkalmazásával meg kell mutatni az összefüggést a szabályozott szervezet és a vállalati eredmény között. Egyértelmű szabályozásokkal, világosan meghatározott felelősségekkel és tennivalókkal a folyamatstruktúrán belül a termékminőségen és az ügyfél-elégedettségen keresztül kell biztosítani az általános sikert. A DIN ISO 9001:2015 szabványban a High Level Structure révén egységes alapszerkezet és alaprendszer valósul meg.

 

EMPB

Az elsőminta-vizsgálati jelentéseket elsősorban az autóiparban használják új termékek és folyamatok engedélyezéséhez. Az első mintákat elsősorban VDA 2 vagy PPAP szerint specifikálják, erre vonatkozóan azonban a megrendelésben meg kell egyezni. A szabványos alkatrészeknél a VDA értelmében általában nincs szükség elsőminta-vizsgálatra. A mintavizsgálat költsége az alkatrészek árához képest általában igen magas. Itt mindenképpen a termék- folyamat-jóváhagyási eljárás egyszerűsített formáját kell alkalmazni.

Kundenzufriedenheit

Az ügyfél-elégedettség vállalatunk számára kiemelt fontosságú. Az „Az ügyfél a király” vezérelv máig él és vállalati politikánk alapköve. Az ügyfél-elégedettség méréséhez különböző mutatószámokat használunk, ilyenek például a szállítási kvóta, a reklamációk száma, az auditok, az értékelések és a forgalom. Különféle jobbító intézkedésekkel, különösen a logisztikai rendszerek, a KVP (folyamatos javítási folyamat), e-Logistik stb. területén növelni kell az ügyfél-elégedettség mértékét.

 
Lieferantenmanagement

A strukturált beszállítókezelő rendszert csak minőséget nyújtani képes beszállítók használhatják. A döntés alapja a beszállítók megalapozott, különböző szempontok alapján történő kiválasztása. Ennek alapja egy folyamatos beszállítói értékelés, amely kemény és puha tényeket egyaránt tartalmaz. Cégünk teljes teljesítőképességét szisztematikus beszállítói fejlesztés és támogatás integrálja.

Null-Fehler Programm

A Keller & Kalmbach alapvetően a nulla hiba célt követi. A folyamatok felépítése ezt a célkitűzést szolgálja. Ebben jelentős tényező a hibák dolgozók, folyamatok és beszállítók bevonásával történő elkerülése. A cégünknél telepített vizsgálólabor átfogó eszközparkkal és szakképzett dolgozókkal támogatja a nulla hiba programot. Ugyanez a célja a munkatársainkra vonatkozó folyamatos javítási és továbbképzési folyamatnak.

 
Umweltschutz

2007-ben München város ÖKOPROFIT szabványa szerint tanúsíttattuk környezetvédelmi rendszerünket, amelynek állandó javításán folyamatosan dolgozunk. 2017. novemberében megkaptuk az EMAS tanúsítvány oklevelét. Vállalati politikánknak fontos eleme a környezetvédelem szempontja. Az EMAS környezetgazdálkodási rendszerrel és a környezet védelmére, illetve az erőforrások kímélésére való állandó törekvésünkkel hozzájárulunk a környezettel való jobb bánásmódhoz. Ezeket a vezérelveket követjük a környezetpolitika területén.

 

Zertifizierungen

Ügyfeleink cégünk iránti bizalmának erősítése érdekében különböző területeken tanúsíttattuk magunkat: DIN EN ISO 9001 / VDA 6.2 / IRIS – DIN EN ISO 22163 / EMAS

További kitüntetések:

A Keller & Kalmbach az első cég, amely már kétszer részesült a bajor Minőségi Díj kitüntetésben (2001-ben és 2010-ben).