text.skipToContent text.skipToNavigation

A Fraunhofer IML és a Keller & Kalmbach – egy sikertörténet

A Fraunhofer IML és a Keller & Kalmbach közötti együttműködés 2019-ben kezdődött az első közös projekttel, ez volt a "Future Lab" . Azóta sok minden történt. Nem csak a "Future Lab" fejlődött tovább, más közös projektek, például belső folyamatok optimalizálása, szolgáltatások modularizálása és a Keller & Kalmbach 2025-ös jövőképe, valamint egy közösen végzett piaci tanulmány is megvalósultak.

x

Tanulmány: A beszállítókkal és szolgáltatókkal folytatott együttműködés lehetőségei

A Fraunhofer IML egy ipari vállalatoknál végzett tanulmány alapján azonosította beszállítókkal és szolgáltatókkal való együttműködésre vonatkozó, a koronavírus-válság következtében kialakult igényeket. A tanulmányt a Keller & Kalmbach kezdeményezte. Az eredmények segíthetik Önt és ellátási láncbeli partnereit abban. hogy a lehető legjobban felkészüljenek a "New Normal" állapotra azzal, hogy figyelembe veszik a piac igényeit. Szeretnénk megosztani Önökkel a tanulmány eredményeit. A háttérleírás ingyenesen letölthető. A tanulmányra vonatkozó további információk itt találhatók:.


 

A 2025-ös jövőképünk

Intenzíven együttműködünk a Fraunhofer IML intézettel a Keller & Kalmbach 2025-ös jövőképénekkialakításán. Hol látjuk magunkat? Milyen, az ügyfeleink és a társaság számára hasznos funkciókat szeretnénk ellátni a jövőben? A Fraunhofer Intézet tudósaival és munkatársainkkal együtt több szemináriumon is intenzíven foglalkoztunk ezzel. Vizuálisan is kialakítottunk egy részletes jövőképet – ez a K&Kurier 122. kiadásában található meg(4/5. oldal)

x

A Keller & Kalmbach és a Fraunhofer által alapított Future Lab

A Keller & Kalmbach a Fraunhofer IML anyagszállítással és logisztikával foglalkozó intézeten belül Enterprise Lab részleget alapított innovatív megoldások fejlesztése és szerepének, mint az ún. C-alkatrészek egyik vezető rendszerbeszállítójának erősítése céljából. A Keller & Kalmbach Future Lab ennek során az ellátási láncban szereplő ügyfelekkel és partnerekkel való együttműködésre, illetve a fizikai és digitális folyamatok optimalizálására összpontosít egy tartós és jövőbiztos üzleti modell érdekében.

„Családi közép-vállalkozásként nemcsak az új fejlesztések megvalósítását, hanem azok aktív népszerűsítését is kötelességünknek tekintjük. Mindenekelőtt támogatni szeretnénk a kis- és középvállalkozásokat átlátható folyamatok bevezetésében és az ezáltal erősödésben – hogy úgy mondjam Ipar 4.0 a hátsó ajtón keresztül”, mondja Dr. Florian Seidl, a Keller & Kalmbach ügyvezetője. „Ennek fontos építőköve az együttműködés egy olyan kutatóintézettel, mint a Fraunhofer IML”, folytatja.

A Fraunhofer IML-en belüli Future Lab révén a Keller & Kalmbach erősíteni kívánja szerepét mint az ún. C-alkatrészek menedzsmentjének egyik vezető rendszerbeszállítója, különösképpen a jövőorientáltság tekintetében. A laborban folyó munka fontos célja Keller & Kalmbach-specifikus megoldások kifejlesztése az ellátási lánc menedzselése és a logisztika területén, valamint az adatmenedzsment, a folyamatok és a struktúrák ehhez való hozzáigazítása. A Fraunhofer IML-lel folytatott együttműködésben kell kidolgozni és kiértékelni a koncepciókat. 

Konkrét, egyedi (IT) műszaki és szervezeti újításokat eredményező és ezáltal a Keller & Kalmbach céget a 2025-ös üzleti modellhez elvezető részprojektek mellett az együttműködés olyan átfogó területekre is kiterjed, mint a Live-Tracking vagy a teljes ellátási láncot érintő innovációk. Például új technológiák alkalmazásával minimalizálni kell az ázsiai országokból jövő, esetenként hosszabb ellátási láncok okozta kockázatokat és így idejében fel kell ismerni a fenyegető késéseket, hogy az automatikus igénygenerálás és beszállítás önszabályozó folyamatai ne szenvedjenek hátrányt. 

„Nagyon örülünk az együttműködésnek a Keller & Kalmbach céggel, egy innovatív vállalkozással, amely már most is az új technológiák mozgatórugójaként jelenik meg a piacon”, mondja Prof. Dr. Michael Henke, a Fraunhofer IML 2019 intézetvezetője, a Keller & Kalmbach Future Lab megalapításakor. „Különösen a középvállalkozások számára fontos az automatizált és jövőbeni autonóm folyamatok és a megfelelő innovatív üzleti modellek kifejlesztése és megvalósítása annak érdekében, hogy megőrizhessék versenyképességüket a digitalizáció korában”, folytatja.